Egreslekvár ribizlivel - Recept

Nem is gondolnánk, hogy ezek a fanyar bogyós gyümölcsök ilyen kellemes ízt alkotnak egymás mellett. Lekvárként összefőzve igazán különleges kombinációt nyerhetünk belőlük. Íme a recept, melynek segítségével te is elkészítheted!

Hozzávalók

  • 70 dkg piros egres
  • 30 dkg piros ribizli
  • 1 kg befőző cukor
  • 3 evőkanál gyümölcspálinka

Elkészítés

A gyümölcsöket megmossuk, megtisztítjuk, majd egy lábosban összekeverjük. Hozzáöntjük a befőzőcukrot és gyakori kevergetés mellett felforraljuk. A forrástól számítva még 4-5 percig főzzük. Keverjük hozzá a pálinkát, majd üvegekbe töltve tároljuk. Ügyeljünk arra, hogy légmentesen lezárjuk. Hűvös helyen tároljuk!

Ezt is ajánljuk: Ínycsiklandó egresleves

Fotó: threesquarechef.com

Oldalak

Egészség
Sajnos egyre többen küzdenek különféle ételallergiákkal, néhány közülük viszont egészen meglepő tüneteket is előidézhet.
Lifestyle
Te is olyan vagy, aki ha meglát egy pókot, sikítva kirohan a szobából, de minimum az ájulás szintű félelem és undor kerülget? Most megtudhatod, milyen üzenetet hordoznak a pókok, és a cikk elolvasása...
Fashion&Beauty
Mindannyian tudjuk, hogy az élelmiszerek egy bizonyos idő eltelte után megromlanak és az is természetes számunkra, hogy romlott ételt nem eszünk meg. De gondolkodtál már azon, vajon mennyi idő után...