Recept

Gyömbéres limonádé - Recept

Tény, hogy most nincs olyan igazán gyönyörű nyári időjárásunk, ennek ellenére ne mondjunk le ezen varázslatos évszak legfinomabb italáról, a limonádéról.

Felforraljuk a vizet, a mézet, a cukrot, a gyömbért, a citromlevet és a citromhéjat. Addig kevergetjük, amíg a cukor és a méz teljesen fel nem oldódik. Ha ez megtörtént, akkor az edényt levesszük a tűzről és fedő alatt 30-40 percig állni hagyjuk. Ha letelt az idő, levesszük a fedőt, majd hagyjuk kihűlni. Végül egy

Video A Hegyi doktor Magyarországon: Interjú Hans Sigl-el

Hozzávalók

  • kb. 15 cm hosszú meghámozott, vékonyan szeletelt gyömbér
  • 1 l víz
  • 3 ek méz
  • 2 ek cukor
  • 2 citrom héja
  • 1 csésze citromlé
  • citromkarikák és friss menta

Elkészítés

Felforraljuk a vizet, a mézet, a cukrot, a gyömbért, a citromlevet és a citromhéjat. Addig kevergetjük, amíg a cukor és a méz teljesen fel nem oldódik. Ha ez megtörtént, akkor az edényt levesszük a tűzről és fedő alatt 30-40 percig állni hagyjuk. Ha letelt az idő, levesszük a fedőt, majd hagyjuk kihűlni. Végül egy kancsóba öntjük, jégkockákkal még jobban lehűtjük, és citromkarikákkal, friss mentával kínáljuk.

Ezt is ajánljuk: Görögdinnye limonádé - Recept

Fotó: girlcooksworld.com

Oldalak

Recept
Lifestyle
Christmas
Sokan már műfenyőt választanak karácsonyra az élő helyett, azonban egy dologról el szoktak feledkezni.
Home&Design
Végre gőzerővel készülődhetünk az ünnepekre, ami természetesen azt is jelenti, hogy csodaszép karácsonyi dekorációba burkolhatjuk egész otthonunkat!
Lifestyle
Cikkünkben összegyűjtöttünk minden hasznos információt a cumi elhagyásról, hogy a búcsú pillanata ne könnyekkel teli legyen, hanem a kicsik fejlődésük egyfajta lépcsőjeként, büszkén tekinthessenek...
Lifestyle
A mikrohullámú sütő megkönnyítette az életünket, de vannak bizonyos ételek, amiket nem szabadna benne melegíteni.