Eper-málnalekvár recept - Tartósítószer nélküli finomság

A nyár a lekvárkészítés időszaka. Majdnemhogy bármilyen gyümölcsből készíthetünk lekvárt, de mi most az eper-málna kombináció mellett voksoltunk.

Hozzávalók

  • 1,2 kg eper
  • 0,6 kg málna
  • 0,5 kg nádcukor

Elkészítése

Az epret vágjuk kis kockákra, majd tegyük egy nagy lábasba. Adjuk hozzá a málnát és a nádcukrot, majd keverjük össze. Állandó kevergetés mellett forraljuk (lassú lángon) majd forrás után még három percig főzzük. Utána töltsük csírátlanított befőttes üvegekbe és azonnal zárjuk le. Fordítsuk fejre öt percre és már mehet is az éléskamránkba.

Ezt is ajánljuk: Vaníliás őszibarack lekvár

Fotó: onsecrethunt.com

Oldalak

Sztárok
Harry és Meghan ellen szövetkezett az uralkodó és a trónörökös, ám a királyi szakértő szerint mindketten kudarcot vallottak, ami meglehetősen megviseli apát és fiát.
Sztárok
Anno Marics Peti csak álmodozott a hírnévről, és abban sem volt biztos, hogy a Valmar be fog futni zenekarként. Visszaemlékezett a régi időkre, amikor még buszjegyre is alig volt pénze.
Egészség
Egy új kutatás szerint már napi fél kanálnyi olívaolaj csökkentheti a demenciában való elhalálozás kockázatát, de ez még nem minden.