Tormamártás házilag recept - Jobb, mint a bolti

Idén végre ki szeretnéd próbálni a házi készítésű tormát, de eddig nem mertél nekilátni? Akkor most eljött a te időd!

Hozzávalók

  • 2-4 db vastag nyers torma
  • ecet - ízlés szerint (1-2 kanál)
  • cukor - ízlés szerint (1 kanál)
  • só, őrölt fehérbors

Elkészítés

Készítsünk kb. fél liter cukros, őrölt borsos, ecetes vizet. A tormákat pucoljuk meg, és reszeljük le. Ezután kb. 10 másodpercig áztassuk forró vízbe. Ezzel elvesszük a nagyon csípős ízt. Ezután öntsük le róla a vizet és kóstoljuk meg. Nem baj, ha még nagyon csípős, mert ha üvegbe tesszük és ráöntjük a cukros ecetes vizet, az még lágyít az ízén. Lezárva, hűtőben tárolva kb. fél nap és már fogyasztható is.

Ezt is ajánljuk: Tormás tojássaláta - Katt ide!

Fotó: thetahoeweekly.com

Oldalak

Sztárok
Ha a tehetség ott lappang Aran Murphy DNS-ében, néhány éven belül pont olyan híres és elismert színész lehet, mint az Oscar-díjas édesapja.
Sztárok
Az elismert előadó az egyik kiemelkedően felkavaró horrorfilmet dicsérte, és Stephen King máris ajánlott neki két másik alkotást, amit megnézhet.
Lifestyle
A Food Network szakácsa, Guy Fieri mutatott néhány belevaló konyhai tippet, ami meg tudja könnyíteni az életedet a konyhában. Most a mikrohullámú sütő lesz reflektorfényben!