Párolt lilakáposzta - Isteni köret

A párolt lilakáposzta tökéletes választás különböző szárnyasok mellé, de a hurka-kolbász kettősének kiegészítőjeként is garantált a sikere. Lássuk, hogy készíthetjük el!

Hozzávalók

  • 1 közepes fej lilakáposzta
  • 2 fej lilahagyma
  • 1 dl vörösbor
  • 4 ek. cukor
  • ecet
  • kömény
  • egy kevés olaj

Elkészítés
A megtisztított káposztát és lilahagymát felcsíkozzuk. A káposztát megsózzuk, majd 20 percig állni hagyjuk. Olajat öntünk egy fazékba, és a cukor karamellizálása után a káposztát és a lilahagymát is belekeverjük. Sózzuk, beleszórjuk a köményt, és hozzáadunk 3 evőkanál ecetet. Végül jöhet bele a vörösbor. Ezután jól elkeverjük, és lassú tűzön, fedő alatt nagyjából 45 perc alatt puhára pároljuk. Néha-néha keverjük meg!

Sültek mellé köretként tálaljuk!

Próbáld ki a paradicsomos káposztát is!

Oldalak

Sztárok
Nincsenek túl fényes kilátásai Harry hercegnek a családjával való kibékülése kapcsán, egy szakért szerint viszont lenne egy megoldás, ami segíthet.
Lifestyle
Ha kíváncsi vagy arra, hogy melyik tejtermék kínál jobb tápértéket, akkor olvass tovább.
Lifestyle
Hogyan mondd ki a macskádnak, hogy „szeretlek” az ő nyelvén? Nyugi, nem kell túletetned jutalomfalatokkal.