Finom és puha - Tepertős pogácsa

Ha valami gyorsan elkészíthető, és ízletes finomságra vágysz, próbáld ki a tepertős pogácsát! Puha, omlós és napokig friss marad.

Hozzávalók

  • 30 dkg tepertő (ledarálva)
  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg zsír
  • 3 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 1 csipet cukor
  • 1 tojás
  • bors

Elkészítés
A tejet melegítsük meg, de csak langyos legyen. Egy csipet cukrot szórjunk bele, és az élesztőt futtassuk fel benne. A tepertőt és a zsírt összemorzsoljuk a liszttel, majd sóval, borssal ízesítjük. Ekkor jöhet hozzá az élesztős tej, és jól gyúrjuk össze az egészet. Fél órán át pihentessük, ezt követően pedig ujjnyi vastagra nyújtsuk ki. Kis kerek formákat vágjunk ki a tésztából, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket. A tojást felverjük, és megkenjük vele a pogácsák tetejét, majd előmelegített sütőben 180 fokon, nagyjából fél óra alatt aranysárgára sütjük őket.

Kóstold meg a burgonyás pogácsát is!

Oldalak

Sztárok
David Boreanaz nevét a kilencvenes években ismertük meg, s bár hosszú időn keresztül örvendett nagy népszerűségnek, az elmúlt esztendőkben nem szerepelt túl sokat a nyilvánosság előtt.
Lifestyle
A mosógépben történő mosás valóban hatékony és gyors módja lehet annak, hogy tisztán tartsuk kedvenc cipőinket – azonban fontos, hogy néhány lépést betartsunk annak érdekében, hogy lábbelijeink ne...
Utazás
Lassítok egy kicsit, élvezem a lágy szellő simogatását és azt, hogy a tüdőm levegővel telik meg; mélyeket lélegzem, arcomat a napsugarak felé fordítom, közben hallgatom a madarak varázslatos énekét;...