Magyaros finomság - Rakott krumpli

A rakott krumpli egy igazán laktató, ám nagyon egyszerű étel. Ha munka után gyorsan akarunk valami finom és mégis különleges, akkor ez az étel nekünk való!

Hozzávalók

  • 1 kg krumpli
  • 10 tojás
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 20 dkg szárazkolbász
  • 4,5 dl tejföl
  • 1 ek. liszt
  • 1 ek. zsír
  • bors

Elkészítés
A megmosott krumplit héjával együtt sós vízben puhára főzzük. A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük. Ha kész vannak, a krumplikat és a tojásokat is megpucoljuk, majd felkarikázzuk őket. A kolbászt is vágjuk karikákra, de ne túl vastagokra. A megtisztított vöröshagymákat szintén felkarikázzuk. A tejfölt sóval és liszttel csomómentesre keverjük. Kizsírozzuk egy tepsi alját, és egy réteg krumplikarikát helyezünk bele. Kenjünk rá egy kevés tejfölt, majd jöhet egy réteg tojás, egy réteg hagyma, majd egy réteg kolbász, és végül megint a tejföl. Ezt folytassuk, amíg van hozzávaló, a tetejére feltétlenül tejföl kerüljön. 200 fokon, nagyjából 35-40 perc alatt megsütjük.

Egy kevés őrölt borssal megszórva tálaljuk!

Kóstold meg a rakott karfiolt is!

Oldalak

Utazás
A kormány átírná a közúti járművezetők és a közúti közlekedési szakemberek képzésének és vizsgáztatásának részletes szabályairól szóló rendeletet.
Sztárok
Egyre inkább úgy néz ki, hogy a Hetedik és a Blöff sztárja, mint aki rátalált a fiatalság forrására.
Utazás
Egy letaglózó adat: Balatonalmádiban idén csaknem 29 százalékkal fizetnek többet egy főre éjszakánként az előfoglalók, mint 2023-ban - hívja fel rá a figyelmet a Pénzcentrum.