Tudd meg mit érzel - Testi vagy lelki vágyat?

Bár sok olyan sztereotípiát hallhattunk már arról, hogy a nők csak érzelemmel képesek szexelni, számtalanszor láttunk már erre ellenpéldát is. Van, amikor hajlamosak vagyunk a testi vonzalmat összetéveszteni ennél komolyabb, mélyebb érzelmekkel. Lássuk, mit is érzünk valójában!

Szexuális vágy
Vitathatatlan, hogy mi nők is képesek vagyunk komolyabb érzelmek nélkül ágyba bújni a kiszemeltünkkel. A kulcsszó a „komolyabb”, hiszen lehet, hogy szerelem nélkül megy, de szimpátia vagy a másik fél intelligenciájának hiánya nélkül ritkán vagyunk alkalmasak egy buja éjszakára. Tény, hogy ebből a szempontból valóban különbözünk a férfiaktól, hiszen a szexuális vágyon kívül mégis csak szükségünk van valami pluszra. Ez viszont semmilyen esetben nem összekeverendő a szerelemmel.

A mindent elsöprő
Aki volt már szerelmes, az tudja, hogy az a bizonyos érzés, semmivel nem téveszthető össze. A látszólag indokolatlannak tűnő vigyorgás és a mások szerint aggódásra okot adható figyelemzavar jelenléte talán az egyik legárulkodóbb tünetegyüttes.
Egy egészséges kapcsolatban a szexuális vágy és a szerelem egyszerre van jelen, így nem is fontos, hogy a kettő közötti határt tisztán lássuk. Ezzel ellentétben, elég gyakori probléma a nőknél, hogy ha új lovag érkezik a környezetükben, nem feltétlenül tudják eldönteni, hogy csupán szexuálisan, vagy érzelmileg is érdeklődnek-e a kiszemelt iránt.

Felderítő hadművelet
Ha nem vagy tisztában az érzelmeiddel, jogosan merül fel a kérdés, hogy hogyan is tedd rendbe a gondolataidat. Ebben egyetlen ember segíthet neked, ez pedig nem más, mint a szóban forgó úriember. Próbálj meg vele kicsit több időt tölteni, és ha azt veszed észre, hogy nem csak a helyes kis pofikája fog meg, akkor szép lassan elkezdheted kizárni annak a lehetőségét, hogy kizárólag szexuálisan hoz lázba az emberünk.
Természetesen figyelned kell arra, hogy ne terítsd ki előtte minden kártyádat, hiszen ha nem ugyanazt érzitek egymás iránt, akkor óhatatlanul sérülni fog valamelyikőtök.

A közös nevező hiánya
Fontos szem előtt tartanod, hogy ha mások a szándékaitok, akkor mindenképp tovább kell lépnetek egymáson. Ha ő szerelmes, viszont téged csak szexuálisan fog meg, akkor valószínűleg nem fog sokáig működni a dolog, hiszen szeretné, ha csak az övé lennél, ez pedig rengeteg konfliktushoz vezethet.
Talán azt nem is kell mondanunk, hogy fordított esetben – tehát ha csak te vagy szerelmes – mennyi rossz pillanatot fogsz okozni magadnak. A te érdekedben ajánljuk, hogy ne ess abba a hibába, hogy annak ellenére is ágyba bújsz vele, hogy az érzelmeidet nem viszonozza.

Oldalak

Utazás
2023 októberében startolt el a NASA Psyche küldetése, mely már csak azért is figyelemreméltó, mert a program keretében a szakemberek egy teljesen új kommunikációs rendszert is teszteltek.
Sztárok
Mindez még 2023 júniusában történt, amikor is Károly egy olyan döntést hozott fiával kapcsolatban, amit Harry "kegyetlen elutasításként" élt meg.
Sztárok
Nem forognak többé a kamerák: véget ért az Ázsia Expressz idei szezonja, így Krausz Gábor és Mikes Anna is hazatérhetett. A neves séf nem csupán közelmúltbéli élményeiket elevenítette fel, de arról...