A megcsalás legfőbb okai

Az érzés, amikor megtudod, hogy kedvesed félrelépett, valószínűleg olyan, amit még a legnagyobb ellenségednek sem kívánnál. Ilyenkor persze jönnek a magyarázatok a másik oldalról, ha pedig nem kapsz kielégítő választ, magadban kezded keresni a hibákat. Lássuk, miért lépünk félre!

Amit nem kapsz meg otthon
Az egyik leggyakoribb magyarázat a félrelépésre az, hogy a csalfa fél máshol keresi a boldogságot. Ez nem feltétlenül szexuális hiány, sok esetben a gyengédséget vagy a megértést keressük más karjaiban.
Egy kapcsolatban nagyon fontos, hogy figyelj a másikra. Próbáld meg a legjobb tudásod szerint megadni neki azt, amire szüksége van. Természetesen, mindegy, milyen okból lép félre valaki, nem túl tisztességes a másikat hibáztatni. Ha nem vagy elégedett azzal, amit a párod nyújt számodra, nem a megcsalás a megoldás, hanem a probléma megbeszélése. Ha ezek után sem érzed magad boldognak, akkor a szakítás a megfelelő megoldás, nem az, hogy becsapod és visszaélsz a bizalmával.

Testi-lelki vágy
Van, mikor a megcsalást nem egy kapcsolaton belüli probléma idézi elő, hanem valamilyen külső tényező. Például egy olyan férfi, aki akár lelkileg, akár „kémiailag” fog meg minket oly módon, hogy képtelenek vagyunk neki ellenállni.
Mielőtt nyugodt szívvel, vagy anélkül ugranál ágyba új kiszemelteddel, nem árt pár igen fontos dolgot szem előtt tartanod. Például az aktuális kapcsolatodat. Sokan hajlamosak elfelejteni, hogy miért is vannak együtt a szerelmükkel. Tulajdonképpen minden megcsalás ebből az „emlékezet kiesésből” ered.

Ha valakit szeretsz, akkor tiszteled. Ha tiszteled, akkor nem bántod meg sem férfiasságában, sem emberségében. Természetesen ez fordított esetben is igaz.
Ha képes vagy akár érzelmileg, akár szexuálisan olyan szinten vonzódni egy másik férfihoz, hogy oda is add magad neki, akkor, amit az aktuális kedvesed iránt érzel, minden, csak nem szerelem.

Érezd át!
Mielőtt lelkiismeret-furdalás nélkül képes lennél eljátszani szerelmed bizalmát, nem árt, ha végiggondolod, milyen fájdalmat okozol ezzel annak az embernek, aki szeret Téged.
A legtöbb ember csalódott már életében. Akár egy barátban, akár egy családtagban. Nyilván Te is jártál már ilyen cipőben. Emlékezz vissza, hogy mennyire becsapva érezted magad, amikor mondjuk egy olyan ember, akit a barátodnak hittél, „hátba szúrt”. Ugye nem volt kellemes? Az őszinte embereket az különbözteti meg a többiektől, hogy képesek annyira empatikusak lenni még a tőlük távolabb állókkal is, hogy nem hozzák őket megalázó helyzetbe. Tartozz az ő táborukba, mert senki nem érdemli meg, hogy eljátsszák a bizalmát!

Oldalak

Szólj hozzá Te is!