Fehérje diéta - A fogyókúra, amit elismert az EU

Magyarországon minden ötödik felnőtt ember elhízott, amely már a népbetegség kategóriájába tartozik, tehát a probléma megoldása már egy globális szerv, az EU feladatát is képezi. Ha érdekel, hogy mi ez a hatásos módszer, akkor olvass tovább és tudj meg többet a fehérje diétáról!

Az elhízás mára népbetegséggé vált
Nagyjából az 1980-as évek tájékán ismerték fel, hogy az elhízás is éppoly nagy problémának számít, mint a szintén népbetegségnek számító depresszió. Az elhízás nem csupán esztétikai probléma, hanem annál sokkal nagyobb gond, hiszen a szív és érrendszeri problémáknak a kialakulásáért felelős, továbbá egyéb szövődmények is kialakulhatnak: a légző és mozgatórendszer, az anyagcsere betegségek kialakulásához vezethet. Ráadásul a folyamat általában depressziós tüneteket is előidéz, hiszen ha nem vagyunk összhangban önmagunkban, ha nincs meg a test és a lélek harmóniája, akkor nem érezzük jól magunkat a bőrünkben.
 

Mit tehetünk az elhízás ellen?
Az ilyen tünetek elkerüléséhez elengedhetetlen az egészséges életmód, és a probléma felismerése, hogy még diétával kezelhessük! Napjainkban szinte mindenhol a fogyókúráról beszélnek, jobbnál jobb eredménnyel kecsegtetve. De vajon honnan tudjuk, hogy melyik a legmegfelelőbb számunkra? Mindenképpen bíztató, hogy az Európai Unió is elismeri a fehérje diétát, amely általában együtt jár a szénhidráttartalmú ételek csökkentésével is, és tartós súlycsökkenést eredményez.

Az Egyesült Államokban elvégeztek egy kutatást, amelynek során 20 éven keresztül (!) vizsgálták mintegy 82 ezer ápolónő táplálkozási szokásait. A kutatásból kiderült, hogy azok a nők, akik a fehérje dús táplálkozást preferálták, és ezt kevés szénhidráttal egészítették ki, azoknak mintegy 30%-kal csökkent az elhízással kapcsolatos problémájuk. A tapasztalatokra alapozva Nyugat-Európában már egyre több helyen ajánlják a fehérjedús táplálkozást és szerencsére ez Magyarországon is megfigyelhető.

 

Amit eddig nem tudtál a fehérjéről:
A fehérje a szervezetünk legfontosabb építőanyaga, elengedhetetlen feladata van az oxigén és a szén-dioxid szállításban. Az enzimek mind fehérjék, amelyek elindítják a szervezet kémiai folyamatait. A hormonok és a szervezet ellenanyagainak egy része is fehérjéből áll, amely szükséges a szervezetünk védekezőképességéhez. Továbbá fontos a fehérjék szerepe a testünk sav-bázis egyensúlyához illetve számos más testünkben lejátszódó folyamat részesei.
 

Fehérjedús ételek:

- húsok (csirke, hal, pulyka)

- tojás

- szárazbab

- tejtermékek (joghurt, kefír, sajt)

- szójatermékek
 

Oldalak

Video Ne legyen tabu! Az anyai kiégésről beszélt a szakértő
Sztárok
Hihetetlen, milyen gyorsan repül az idő: Kate Hudson legidősebb gyermeke, Ryder Russell Robinson már 20 éves, ráadásul elképesztően sármos férfivá érett.
Lifestyle
Szerencsések azok, akik az alábbi három csillagjegyben születtek - nekik ugyanis remek hetük lesz!
Lifestyle
Az alábbi három csillagjegy egyike alatt születtél? Akkor várhatóan a te hetedet is próbatételek nehezítik meg.