Németországba utazol? Akkor erről mindenképp tudnod kell!

Június 1-től várhatóan augusztus végéig feloldják a németországi beutazásra eddig érvényes koronavírus-szabályozásokat.

Nem kell többet járványügyi intézkedéseken aggódnunk németországi utunk előtt

Megszűnnek a beutazási korlátozások Németországban: a visszatérő utazóknak és más beutazóknak nem kell igazolniuk, hogy oltási vagy gyógyultsági igazolással rendelkeznek és teszt sem kell – közölte a Német Turisztikai Hivatal szerdán.

A vírusvariáns-területekről érkezők számára azonban továbbra is érvényben maradnak a szigorú szabályok, a beutazás után 14 napos karanténba kell vonulniuk akkor is, ha oltási vagy gyógyultsági igazolással rendelkeznek. Azonban jelezték: jelenleg egyetlen ország sem tartozik a vírusvariáns-terület besorolás alá.

A tömegközlekedési eszközökön (városi és távolsági is), illetve az egészségügyben Németországban továbbra is kötelező a védőmaszk használata. Ugyanígy viselni kell a maszkot a Németországból induló, illetve az oda érkező repülőgépek fedélzetén is – írta a hivatal az MTI-nek.

Június 9. és 12. között rendezik meg a Magyar Mozgókép Fesztivált, amely szabadtéri vetítésekkel, nemzetközi fesztiváldíjasokkal, sztárokkal, közönségtalálkozókkal, gyermekprogramokkal, felújított klasszikusokkal, koncertekkel és gasztroprogramokkal várja a filmek és alkotóik iránt érdeklődőket.

Leadfotó: 123rf

Oldalak