Jobban tesszük, ha vízpartra szervezzük a hétvégi programot, mutatjuk miért!

Teljes erőbedobással robban be a nyár már június első hetében. Azonban még a mai csütörtöki, illetve a szombati napon a kánikula mellett időnként kialakuló záporokkal is számolnunk kell.

Igazi nyári kánikulával indul a június

Tovább melegszik időjárásunk, csütörtökön az ország nagy részén már 27-32 fokra készülhetünk, egy-két fokkal hűvösebb az északnyugati határ közelében lehet. A reggel főként a Dunántúlon indulhat záporokkal, napközben pedig szintén a Dunántúlon, emellett délen alakulhatnak ki elszórt záporok, zivatarok. A szél csak zivatarok idején támadhat fel – számolt be a várható időjárásról az Időkép.

A lap továbbá azt is kiemeli, hogy a hét hátralevő része sem fog kedvezni azoknak, akik inkább a hűvösebb időt kedvelik:

  • Pénteken a Dunától keletre sok napsütésre számíthatunk, a Dunántúlra napközben több felhő érkezhet, viszont csak néhol délnyugaton alakulhat ki egy-egy gyenge zápor. Délután 29-34 fokra van kilátás.
  • Szombaton erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, így a felhők gyakran eltakarhatják a napot, és többfelé hozhatnak záporokat, zivatarokat, helyenként felhőszakadás, jégeső is előfordulhat. A szél zivatarok környezetében erős, viharos lehet. A legmelegebb órákban 26-32 fokot mérhetünk.
  • Vasárnap a napos időszakok mellett csak elszórtan alakulhat ki egy-egy zápor. 27 és 32 fok közé melegedhet a levegő.

Egy kutatócsoport eredt az ősi rejtély nyomába. Meghökkentő, mit találtak.

Leadfotó: 123rf

Oldalak