Utazás

Egyre mélyül a válság: bezár Magyarország legnagyobb szállodája

A budapesti Danubius Hotel Hungariában egészen február végéig, vagyis a tavaszi szezon kezdetéig üzemszünet lesz.

Nehezen lehetne hatékonyan üzemeltetni

November elsejétől a tavaszi szezon hajnaláig, előreláthatóan 2023. február 28-ig üzemszünet lesz Magyarország legnagyobb szállodájában, a budapesti Danubius Hotel Hungariában - írja a turizmus.com a szállodalánc közlése alapján. A döntés indoka, hogy a 499 szobával rendelkező hotelt a jelenlegi foglaltsági előrejelzések mellett nehezen lehet hatékonyan üzemeltetni a téli szezonban. A meglévő foglalásokkal rendelkező vendégek kiértesítését megkezdték, elhelyezésükről a Danubius Hotels más budapesti szállodáiban gondoskodnak. A szállodalánchoz tartozó többi szálloda változatlanul fogadja az odalátogatókat.

"A Danubius Hotels célja továbbra is, hogy a legtöbb szállodánk hatékonyan üzemeljen, így lehetőség szerint minden munkatársunknak munkát tudjunk biztosítani a következő, gazdaságilag nehezebb, foglaltság tekintetében pedig gyengébb időszakban is" – fogalmazott Kovács Balázs, a Danubius Hotels vezérigazgatója. "Ez a kettős cél a jelenlegi döntés mellett mind megvalósul: vendégeinknek számos más szálláslehetőséget tudunk nyújtani fővárosi szállodáinkban és ugyanilyen fontos számunkra, hogy erre az időszakra a novembertől ideiglenes üzemszünet alatt lévő Danubius Hotel Hungariában dolgozó összes kollégánkról gondoskodni tudunk. Az előttünk álló nehezebb hónapok ellenére tulajdonosunk elkötelezett szállodáink fejlesztése, megújítása iránt és hosszútávon gondolkodik" – tette hozzá a vezérigazgató.

Az Őrház & Chill a 2010-es évek elején nyitotta meg kapuit, október 31-e után viszont végleg lehúzzák a rolót.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Utazás
Sztárok
Katalin hercegné elragadó titkot árult el középső gyermekéről, Saroltáról. Mint kiderült, a hercegnőnek van egy hobbija, aminek bármikor, bármilyen körülmények között szívesen hódol.
Sztárok
Szeptember 28-án lett volna 100 éves Kabos László Jászai Mari-díjas színész, komikus, a nevettetés mestere, akit kis Kabosként zárt szívébe a közönség az elmúlt évtizedekben.
Fashion&Beauty
A haj egészsége nemcsak attól függ, hogy mit viszünk be a testünkbe, hanem attól is, hogy milyen gondoskodást nyújtunk hajszálainknak.