Utazás

Szerdán elkezdődik Budapesten a Giro d’Italia Nagy Rajt

Ma délután a csapatbemutatókkal kezdetét veszi az idei Giro d’Italia, amelynek nyitószakaszait május 6-8. között hazánkban rendezik. A szervezők a lakosság türelmét és rugalmasságát kérik a forgalomkorlátozásokkal, útlezárásokkal, és parkolási tilalmakkal kapcsolatban.

Grande Partenza, azaz a Nagy Rajt

A mai napon, a csapatbemutatókkal veszi kezdetét a budapesti Hősök terén a legendás olasz országúti kerékpáros-körverseny, a Giro d’Italia, amelynek nyitószakaszait május 6-8. között hazánkban rendezik. A Grande Partenza, azaz a Nagy Rajt során három nap alatt három magyarországi szakaszon a világ legjobb kerékpárosait láthatjuk testközelből, ráadásul három magyar sportolónak, Fetter Eriknek, Peák Barnabásnak és Valter Attilának is szurkolhatunk.

A három, hazánkban rendezett szakasz (Budapest-Visegrád, budapesti egyéni időfutam, Kaposvár-Balatonfüred) különleges lehetőséget kínál az országmarketingre. Többek között erről is beszélt az első versenynap előtti utolsó hivatalos sajtóeseményen Révész Máriusz, aktív Magyarországért felelős kormánybiztos.

A televíziós közvetítés jóvoltából megközelítőleg 150 ország 810 millió tévénézője láthatja majd a Dunántúl, Budapest, illetve a Dunakanyar legszebb látványosságait, tájait és műemlékeit” – osztotta meg gondolatait a kormánybiztos. „Ez az esemény az országmarketing mellett a magyar profi és amatőr kerékpársport fellendülését, a kollektív közösségi élményt, valamint a hazai közlekedés kultúráját, infrastrukturális ügyének fejlődését is szolgálja. Már 2020-ban nagyon készültünk a megrendezésre, de fájó szívvel, a nemzetközi szervezői csapattal, az RCS Sporttal közösen úgy döntöttünk, hogy a pandémia miatt csúsztatnunk kell. Most viszont két évnyi várakozás és megfeszített háttérmunka után végre itt vagyunk, és ma, a csapatbemutatókkal elkezdődik a Nagy Rajt, ráadásul három magyar sportolóval a mezőnyben. Szurkoljunk nekik együtt!

Cikkünk folytatódik, lapozz!

Fotó: ODPictures

Oldalak

Utazás
Lifestyle
Nincs is annál szörnyűbb, mint amikor az esküvő küszöbén toporogva tudjuk meg, hogy az személy, akiket életünk párjának gondoltunk, csúnyán elárult minket.
Sztárok
Sztárok
A 75 éves színész Geszti Péter Adom a napom című műsorában elevenítette fel a megrázó történetet.