Egy magyar hely is ott virít Európa legkevésbé biztonságos városainak listáján

Az Európai Bizottság európai városokat vizsgált. Szóba került a biztonság is, és egy magyar város is felkerült a listára, mint kevésbé biztonságos hely.

A magyar rendőrség statisztikái persze mást mutatnak

Tavaly év végén az Országos Rendőr-főkapitányság elég érdekes statisztikákat közölt a Hello Vidék szerkesztősével.

2020-ban 152 974 bűncselekmény történt idehaza, de 2022-re 160 820-ra kúszott fel ez a szám. Persze itt hozzá lehet tenni, hogy lehet, az eredményesebb felderítés miatt ugrott meg ez a szám. Viszont az is lelepleződött, hogy melyik a legbűnösebb vármegye.

A lap közölte, hogy a legtöbb bűncselekmény Pest vármegyében történt tavaly. A második a sorban Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye, ahol százezer lakosra vetítve 12 619 esetet jegyeztek fel. A harmadik Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye, 8432 esettel.

Azonban melyik lehet a magyar bűnös város az Európai Bizottság szemében? Ez a galériánkból kiderül, de már most eláruljuk, nem a főváros a vezető.

Pedig azt már biztosra vehetjük, hogy az Országos Rendőr-főkapitányság statisztikái szerint a regisztrált bűncselekmények területi elosztását tekintve Budapest vezet.
Kattints a további képekért!

Nem mindennapi helyzettel találkozott a rendőrség egy VII. kerületi lakásában. A Terrorelhárítási Központ (TEK) mellett profi túsztárgyalót is be kellett vetni.

Leadfotó: Flickr – Illusztráció

Oldalak

Sztárok
Már nem kell sokat várni hazánk díjnyertes cross-platform műsorára, ugyanis jövő hétfőn az Adom a napom 19 sztárvendéggel, izgalmas napi streamekkel és fantasztikus beszélgetésekkel tér vissza a...
Egészség
A szakértők arra bíztatnak mindenkit, hogy fogyasszanak minél többet ebből a csodálatos fűszernövényből. Frissen szinte bármilyen ételt fel tudunk dobni vele!
Utazás
Te is utálod, amikor a repülőgép felszállását követően turbulencia lép fel az út során? Nos, ezzel határozottan nem vagy egyedül, állítólag viszont védekezhetsz a légörvények okozta rázkódás ellen,...