Utazás

Horror a köbön: hátborzongató küllemű cápát fedeztek fel, és az eredete is homályba vész - Fotó

Döbbenetes cápatetemre bukkant egy ausztrál horgász: nagy valószínűséggel egy eddig ismeretlen faj példányáról van szó.

Elborzadt tőle az egész világ

Akár azt is hihettük volna, hogy a világ összes cápafaját kiválóan ismerjük már, de most bebizonyosodott, hogy ez mégsincs így: egy valószínűsíthetően új, ismeretlen fajba tartozó ragadozó élettelen testét húzta ki a tengerből egy ausztrál horgász - számolt be róla az Independent. A tetem azért keltett különösen nagy riadalmat, mert hátborzongató volt a külleme: kétségtelen, hogy óriási, előremeredő fehér szája és fogai szinte már az állathorrorok (mindenek előtt Steven Spielberg örökbecsű műremeke, A cápa) hangulatát idézik.

A Sydney-ben élő horgász, Trapman Bermagui maga is meglepődött, amikor megpillantotta a cápa élettelen testét. Az állatról készült fénykép természetesen viharos gyorsasággal járta be - és tarolta le - az egész világhálót, a felhasználók pedig igyekeztek átalakulni cápaszakértővé - sokaknak máris megfellebbezhetetlen, baltával faragott véleménye van arról, milyen faj képviselője is lehet az ausztrál horrorcápa.

Dean Grubbs, a Floridai Állami Egyetem Parti és Tengeri Laboratóriumának kutatási igazgatóhelyettese úgy véli, a cápa latin elnevezése Centroscymnus owstoni. A szakember hozzátette: mélytengeri kutatásai során több ilyen állatot is megfigyelt a Bahamákon, illetve a Mexikói-öbölben.

Íme a cápatetem:

Lapozz tovább, tudj meg többet a lidérces ausztrál cápáról!

Oldalak

Utazás
Utazás
A most felfedezett minták nagyjából kétszer olyan idősek, mint a korábbi rekordtartó - árulta el a Cambridge-i Egyetem egyik munkatársa.
Fashion&Beauty
A hajápolásra is kiemelt figyelmet kell fordítanunk, ugyanis kárt tehetünk a hajunkban, ha nem foglalkozunk vele. Lefekvés előtt is érdemes néhány dologra odafigyelni.
Utazás
Dr. Kovács Erik éghajlatkutató, klimatológus, a Klímapolitikai Intézet vezető kutatója friss elemzésében arra a kérdésre keresi a választ, hogy van-e esély Magyarországon fehér karácsonyra 2022-ben.