9 látványosság, ahol tilos fényképet készíteni: a magyarok kedvenc úti céljai is köztük vannak

Nem szabad félvállról venni a figyelmeztetéseket, súlyos büntetéseket szabhatnak ki azokra, akik a tiltás ellenére is kattintgatják a fényképezőgépet. Na, de pontosan hol is?

Kumsusan Palota, Phenjan, Észak-Korea

A Kumsusan Palace of the Sun Észak-Korea alapítójának, Kim Irszen és fia, Kim Dzsongil mauzóleuma. Az épületbe eleve nem könnyű bejutni, a külföldieknek külön engedély kell ahhoz, hogy hivatalos állami látogatás során egyáltalán betehessék a lábukat. Annak a kevés embernek, akinek végül sikerül bejutnia, sok szabályt kell betartania: nem szabad például fényképeznie, dohányoznia és beszélgetnie a mauzóleum teljes területén. Ezen felül minden látogatónak át kell mennie egy különleges gépen, amely minden port lefúj a ruháról.

Neuschwanstein kastély, Schwangau, Németország

E romantikus német kastélyt sem könnyű lefotózni a szigorú biztonsági előírások miatt. Ide ugyanis csak 35 percre lehet belépni vezetővel, és tilos bármilyen felvételt is készíteni róla. Sőt, még babakocsit és hátizsákot sem vihetsz be.

Grand Canyon, Amerikai Egyesült Államok

A világ egyik legmélyebb kanyonját évente 4 millióan látogatják meg. A káprázatos látványért sok turista keresi fel a Skywalk nevű, üvegtalapzatú kilátót is, ahol ugyancsak tilos fényképezni. Ezen kívül még itt ráadásul speciális cipőt is kell viselni, hogy nehogy összekarcolódjon az üveg.

További helyekért lapozz!

Oldalak