Meggyilkolt felesége legjobb barátnőjét vette el a színész: botrányos életén mindenki felháborodott

Mickey Rooney a filmipar történetének leghosszabb karrierjét mondhatta magáénak, az legelső gyermeksztárok egyikeként ugyanis még 90 éves korában is vállalt apróbb szerepeket. Fénykorában azonban inkább viharos magánéletével, mintsem kiemelkedő szerepeivel hívta fel magára a figyelmet.

Falta a nőket

Mickey Rooney 1920. szeptember 23-án, Joe Yule Jr. néven látta meg a napvilágot New Yorkban, egy színészcsalád gyermekeként, így nem meglepő, hogy mindössze tizenöt hónaposan a világot jelentő deszkákon láthatták a nézők. Filmezni hatévesen kezdett, neve pedig a Csendes komédia című burleszk-sorozattal vált ismertté, amelyben hat éven keresztül alakította a képregényhős Mickey McGuire-t. Az ő keresztnevét kölcsönvéve, immár Mickey Rooneyként került 1934-ben a Metro-Goldwyn-Mayer stúdió hivatásos gyermekszínész-képző iskolájába, ahonnan nem volt megállás a hollywoodi csillogás felé. Karrierje azonban egy ponton megrekedt, megítélésén pedig az sem segített sokat, hogy igencsak botrányos módon élte az életét – mondhatni sportot űzött feleségei lecserélgetéséből. Ám ez még nem minden, egyik legdöbbenetesebb titkáról ő maga rántotta le a leplet az önéletrajzi könyvében; részletek a galériában!

Mickey Rooney a harmincas években a leghíresebb filmsztárok oldalán és nagynevű rendezők irányításával forgathatott, Hollywood egyik legnépszerűbb, legtöbbet foglalkoztatott gyermekszínészeként pedig hamar világhírnévre tett szert. A legenda szerint róla kapta nevét a világ egyik leghíresebb rajzfilm-figurája, Mickey Mouse: Walt Disney épp az első rajzokon dolgozott, amikor találkozott a gyermekszínész Rooneyval, és a kisegeret róla nevezte el.
Kattints a további képekért!

Ingrid Bergman a világ egyik legszebb színésznője és a filmtörténet egyik legnagyobb csillaga volt, aki európai színésznőből vált hollywoodi ikonná. A Casablanca sztárja az egész életét a szakmájának szentelte, no meg a mindent elsöprő szerelmeknek, melyeknek férjes asszonyként sem tudott nemet mondani.

Leadfotó: Hulton Archive/Getty Images

Forrás: Factinate, MTI

Oldalak

Video Tóth Andi ekkor térne visssza az énekléshez
Home&Design
Egy tiszta és kellemes környezet nagyban hozzájárulhat a nyugodt alváshoz és a jó közérzethez.
Lifestyle
Az illóolajok alkalmazása mára a mindennapok részévé vált, hiszen számos előnyük van a háztartási tisztítástól kezdve az aromaterápián át a bőrápolásig.
Fashion&Beauty