Emlékszel még SP-re? Így él ma az egykori tinisztár

Az SP művésznéven ismert Éder Krisztián a kétezres évek közepén kezdett el zenével foglalkozni, és egészen az évtized végéig jelentős sikereket könyvelhetett el e téren. A fiatal srác megszámlálhatatlanul sok tinirajongót gyűjtött magának, csillaga egészen a 2010-es évek elejéig felfelé ívelt, aztán hirtelen visszavonult a zenéléstől. Mi történt vele azóta?

Underground zenészből vált a tinilányok álmává

Az SP művésznéven ismertté vált Éder Krisztián egészen a 2010-es évek hajnaláig közkedvelt zenei előadónak számított, azonban szinte egyik pillanatról a másikra visszavonult a szakmától, melyben sikert sikerre halmozott. Azok, akik bő egy évtizeddel ezelőtt voltak kamaszok, minden bizonnyal eleven emlékeket őriznek a hírességről. SP egyébként a kétezres évek dereka óta foglalkozott zenéléssel. Nyolc évig tanult zongorázni és énekelni a Soproni Zeneiskolában. Sok-sok stílus és zenei irányzat után tizenkét éves korában kötött ki az R&B/Hiphop zenénél. Két barátjával kiegészülve dalokat csináltak saját maguk szórakoztatására. Később még ketten csatlakoztak a csapathoz, így alakult meg a Helyszínelők formáció. Egy kislemezük készült el, volt pár fellépésük is, de 2005-ben feloszlottak - írja a Wikipédia.

2006 és 2008 között SP az underground szcénában vetette meg a lábát, ebben az időszakban készítette el első albumát Kölyök címmel, 2007 végén pedig az év hiphop felfedezettjének választották. Később aztán sorban jöttek a kislemezek, SP-t a VIVA TV is felkarolta, 2010 és 2012 között pedig több nagykoncertet is adott. Egy időben tinibálványnak számított, komoly rajongótábort sikerült maga köré toboroznia. Végül mégis szakított a zenéléssel: az elmúlt évtizedben alig hallani róla. Mi történt vele?

Lapozz és megtudod!

Oldalak

  • 1
  • 2