Megjárták a poklot: sztárok, akik súlyos pánikbetegséggel küzdenek

A pánikbetegség az egyik legsúlyosabb mentális kór, ami többek között rendszeresen jelentkező pánikrohamokkal jár – több világsztárnál diagnosztizáltak már, sokan közülük őszintén beszéltek problémáikról.

Nem könnyű az életük

A pánikbetegség egy súlyos szorongásos zavar, amelyet hirtelen, váratlan pánikrohamok jelentenek – ezek a rohamok gyakran erőteljes testi tünetekkel járnak, mint például szapora szívverés, légszomj, izzadás és remegés. Azok, akik pánikbetegségben szenvednek, gyakran túlságosan is félnek az újabb rohamoktól, emiatt pedig kerülik az olyan helyzeteket vagy tevékenységeket, amelyek esetleg kiválthatnák a szorongást – ez komoly életminőség-csökkenést okozhat, és mindennapi életüket is befolyásolhatja. A pánikbetegség nemcsak az átlagembereket sújtja, hanem a sztárok körében is gyakorta előfordul; galériánkban felsoroljuk azokat a hírességeket, akikről köztudott, hogy érintettnek számítanak!

A néhai Diana hercegné depresszióval, bulimiával és pánikbetegséggel küzdött. Testőrei korábban elmesélték, a királyi család körútjain számtalanszor előfordult, hogy a szívek királynője a nyilvános megjelenések előtt kontrollálatlanul sírt és remegett, de szerencsére mindig össze tudta szedni magát annyira, hogy a közönség elé léphessen.
Kattints a további képekért!

Sok olyan híresség van, akinek a higiénia nem az erőssége, és nyíltan vállalja is, hogy nem túlzottan rajong a mindennapos mosakodásért.

Leadfotó: Samir Hussein/WireImage/Getty Images
Forrás: HuffPost

Oldalak

Video Tóth Andi ekkor térne visssza az énekléshez
Utazás
Új rendszer lépett érvénybe Párizsban és környékén a tömegközlekedésben: "Párizs 2024"-es bérlettel korlátozás nélkül lehet utazni a paralimpia végéig.
Sztárok
Sebestyén Balázs roppant büszke a gyermekeire. Mind a kettejüket más vonzza, szóval eltérő műfajban igyekeznek kihozni magukból a maximumot.
Egészség
Mindenkinek becsúszhat egy nagyobb buli, amikor alapos fejfájással ébredünk. A másnaposságra vannak jól bevált ellenszerek, de erre senki sem gondolt volna.