Sztárok

John Lennon tévedésben élt: úgy halt meg, hogy nem is tudta, miről szól a Beatles ikonikus dala

Sokkal érdekesebb története van a legendás zenekar egyik nagy slágerének, mint azt bárki is gondolta volna.

Az ikonikus dal története

A Beatles volt a 20. század egyik legnagyobb hatású együttese, hiszen komoly szerepe volt a beatzene és a rock fejlődésére. Az utókor számára sem ismeretlen, sőt, a mai napig népszerű a zenekar és John Lennon személye is: csak hogy egy friss példát említsünk, sokan több mint 40 évvel a halála után is töretlenül rajonganak a frontember munkásságáért – nemrég egy eddig ismeretlen Lennon-hangfelvételt vásárolt meg valaki 370 ezer dán koronáért, azaz mintegy 17,9 millió forintért. A rocktörténet egyik legsikeresebb együttese már több mint 50 éve feloszlott, Paul McCartney, John Lennon, George Harrison és Ringo Starr a saját útján indult tovább, de a szakítás miatt sok rajongó mindeddig főleg McCartneyt hibáztatta. A zenész a BBC Radio 4-nek adott korábban egy interjút, melynek során egy mindeddig homályos részletére világított rá: elárulta, hogy a banda felbomlását valójában nem ő, hanem Lennon kezdeményezte – szerinte ha az énekes nem lépett volna ki, a Beatles talán sokkal tovább maradt volna együtt. Azonban van még egy-két sosem hallott érdekesség, például az egyik világhírű slágerük kapcsán. Részletek a galériában!

1968 nyarán született meg a nagysikerű Beatles-dal, amely a Hey Jude címet kapta. Ekkoriban ment szét Lennon és felesége, Cynthia Powell, akitől az énekesnek született egy kisfia, Julian. Azon a nyáron Paul McCartney épp az asszonyhoz és a gyermekhez indult látogatóba, ugyanis nagyon kedvelte őket – az út során az autóban elkezdett gondolkodni egy dallamon, mire beugrott neki pár sor…
Kattints a további képekért!

Minden esetben elborzasztó és megrázó, mikor egy ember elveszi egy másik ember életét, azonban John Lennon gyilkosának vallomása még hátborzongatóbbá teszi az esetet.

Leadfotó: Bela Zola/Mirrorpix/Mirrorpix via Getty Images

Oldalak

Sztárok
Sztárok
Azahriah zenéjét elemezték ki az RTL műsorában, de el lehetett csípni egy bizarr hozzászólást is.
Sztárok
Ugyebár Árpa Attila fog megküzdeni Brasch Bencével a Sztábox vasárnapi döntőjében.
Sztárok
Ördög Nóra már későn vette észre, hogy nagy hibát követett el.