Sztárok

Belebetegedett a fájdalomba a gyönyörű magyar színésznő: férje halála után teljesen összeomlott, bánatában végezni akart magával

Csikós Rózsi korának egyik legsikeresebb szubrett színésznője volt, azonban nemcsak a színpadon, hanem a magánéletben is rendkívül sikeresnek mondhatta magát. Férjével, Fényes Szabolccsal egymásnak voltak teremtve, s miután megözvegyült, Csikós Rózsit maga alá temette a gyász és a fájdalom.

Képtelen volt feldolgozni férje elvesztését

Csikós Rózsi Budapesten látta meg a napvilágot 1917. november 11-én Csikós Lajos Alajos palafedősegéd és Klimowicz Ágota lányaként. Színi tanulmányait Rákosi Szidi színiiskolájában végezte, első fellépéseinek színhelye a mai Játékszín helyén működő Teréz Körúti Színpad volt, ezután néhány évig Bécsben játszott, majd hazatérve Budapest legnagyobb revüszínpadán, a körúti Royal Revüszínházban lépett fel, később pedig csaknem két évtizeden keresztül a Fővárosi Operettszínházhoz kötötte szerződés. A platinaszőke színésznő a korabeli Budapest egyik legnépszerűbb, legsikeresebb, legigézőbb mosolyú szubrettje volt: remek hangja kiváló tánctudással párosult, nem véletlen, hogy a közönség géppuskalábúnak is nevezte. Hatalmas sikert aratott mint Stázi a Csárdáskirálynőben, Liza a Marica grófnőben, Juliette a Luxemburg grófjában. Férje Fényes Szabolcs zeneszerző volt, akivel 1941. december 22-én Budapesten kötött házasságot: legendás volt a szerelmük, rajongásig imádták egymást, a színésznő szíve pedig darabokra tört, miután örökre elveszítette szeretett férjét…

Csikós Rózsival a mozikban is találkozhatott a közönség: legismertebb filmje az 1943-ban készült Egy szoknya, egy nadrág, amelyben Latabár Kálmánnal játszott együtt, 1957-ben pedig a Bakaruhában című filmben tűnt fel.
Kattints a további képekért!

Jobba Gabit isteni tehetséggel áldotta meg a sors, hiszen színésznőként és énekesnőként is nagy sikereket ért el – 36 évesen azonban úgy döntött, önkezével vet véget az életének.

Leadfotó: Fortepan

Oldalak

Sztárok
Lifestyle
A Kos szinte mindenkivel összeveszik. Napi horoszkóp!
Sztárok
Mutatjuk, hogy néz ki a manapság már sajnos csak ritkán látott Ian Somerhalder, aki épp a mai napon töltötte be a 45-öt.
Sztárok
Azahriah zenéjét elemezték ki az RTL műsorában, de el lehetett csípni egy bizarr hozzászólást is.