Emlékszel még a Csellengők főcímdalára? Újraforgatják a klipet, ami életeket mentett

Huszonöt éve játszották először az MTV csatornáján.

Csellengők főcímdala

Idén újra reflektor fénybe kerülhet az amerikai Soul Asylum zenekar, akinek 1993-ban megjelent legendás slágere, a Runaway Train az egész világot bejárta, és nemcsak azért mert fülbemászó volt a dallam. A számhoz tartozó videóban eltűnt gyerekek fotóit mutatták be, és ez a zene vált világszerte az nyomtalanul eltűnt fiatalok "himnuszává". Itthon az 1994-ben indult Csellengők című műsor főcímzenéje lett, húsz évig volt műsoron, és sok gyermek került elő a segítségével.

Új technonógiát is bevetnek

A negyedszázados jubileum kapcsán most újra a figyelem középpontjába került a klip: egy eltűnt amerikai fiatalokkal foglalkozó szervezet azzal az ötlettel állt elő, hogy mi lenne, ha az előadók, Jamie N Commons, Skylar Grey és Gallant énekesek újra felvennék a számot, és készítenek hozzá egy az eredetire reflektáló klipet. A videóhoz huszonöt éve még ismeretlen, ám ma már gyakorlatban is alkalmazott geo-targetáló technológiát is felhasználnák, melynek köszönhetően nem mindenki ugyanazokat az arcokat láthatna a klipben, hanem kifejezetten olyanokat, akik a lakóhelye közelében tűntek el - ezzel is elősegítve a keresést.

Életeket mentett

Érdekesség, hogy a klipet 1993 óta minden egyes alkalommal újravágták, amikor előkerült egy gyerek abból a harminchat elveszettből, akik eredetileg szerepeltek a videóban. Nemrég egy újságíró utánajárt, mi lett a klipben szereplő gyerekekkel, és arra jutott, hogy az évek során huszonegy gyerkőc elő is került, ám vannak olyanok is, akikről huszonöt éve semmilyen információ nincs. A legnagyobb meglepetést a zenekarnak talán Liz Vatovec okozta, aki tizenhárom évesen lépett le otthonról, ám mikor négy évvel később meglátta magát a klipben inkább hazament.

A készülő kliphez késült egy kis werkfilm is, melyet itt lehet megtekinteni:

Maddie McCann több mint tizenkét éve tűnt el nyom nélkül.

Leadfotó: Youtube/ Soul Asylum - Runaway Train

Oldalak

Szólj hozzá Te is!