Drasztikus beavatkozással lehetett volna megmenteni Csollány Szilveszter életét - már nem került rá sor

Az olimpiai bajnok tornászt tragikusan fiatalon, mindössze 51 esztendősen győzte le a koronavírus. Halála nemcsak a sportrajongókat, de egész Magyarországot megrendítette. Utóbb kiderült: felcsillant a remény, hogy Csollány Szilveszter állapota stabilizálható. Csak egy beavatkozás segíthetett volna a sportlegendán.

"Impulzív, tiszta szívű ember volt"

Csollány Szilveszter még december elején került lélegeztetőgépre koronavírus-fertőzés miatt, s az olimpiai bajnok magyar tornászt hosszú ideig ápolták kórházban, miközben rengeteg tisztelője reménykedett abban, hogy felépül a rettegett betegségből. Sajnos nem így történt: az 51 esztendős sportlegenda néhány nappal ezelőtt örökre elaludt. Halála megrendítette nem csupán a sportrajongókat és a szakma ismert képviselőit, de voltaképpen egész Magyarországot.

A tornásztól hazai hírességek egész sora búcsúzott a közösségi médiában. Halálhíre letaglózta Altorjai Sándort, a Magyar Torna Szövetség főtitkárát is, aki az RTL Klub Reggeli című műsorában elmondta: a néhány nappal ezelőtt elhunyt hajdani tornász állapotán csak tüdőtranszplantáció segíthetett volna.

"Szilas egy nagyon impulzív, tiszta szívű ember volt" - idézte fel korábbi pályatársa alakját Altorjai. Csollány Szilveszterrel kapcsolatban a főtitkár elmondta: őszinte ember volt, s gyakran tűnt úgy, nem hoz racionális döntéseket. Altorjai felidézte: Csollányt mindig is egyfajta sajátos makacsság jellemezte, ami miatt gyakran került szembe edzőivel is, de mindig tudta, mit akar, s végül pályája csúcsára érkezett.

Lapozz, cikkünk még nem ért véget!

Oldalak

  • 1
  • 2