Zöldségrétes - Kiadós és egészséges

Többnyire édes sütemény készítéséhez használjuk a rétestésztát, pedig sós ételekhez is remek lehet. Egy kiadós zöldséges töltelékkel egészséges és laktató ebédet vagy vacsorát varázsolhatunk belőle.

Hozzávalók

  • 1 csomag 4 darabos réteslap
  • 2 tojás
  • 7 dkg liszt
  • 10 dkg trappista sajt
  • 15 dkg gomba
  • 2 nagyobb sárgarépa
  • 1 karalábé
  • 1 szál póréhagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • borsikafű
  • bors
  • olaj

Elkészítés
A megtisztított póréhagymát vékonyan felkarikázzuk és kevés olajon megpároljuk. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát is. A megtisztított répát, karalábét kisebb kockákra vágjuk és sós vízben megfőzzük. Összekeverjük a zöldségeket, meghintjük liszttel, hozzáteszünk 1 tojást, a kockákra vágott sajtot, a zúzott fokhagymát, a felaprított petrezselymet, majd sóval, borssal, borsikafűvel ízesítjük. A zöldséges masszát fél óráig állni hagyjuk. Közben a réteslapokat szétszedjük, nedves konyharuhára fektetjük. Olajjal megkenjük, kettőt-kettőt egymásra helyezünk. Középre hosszában felhalmozzuk rá a tölteléket, majd feltekerjük a tésztát. A maradék egy tojást felverjük, megkenjük vele az összetekert tészta tetejét, majd betesszük a rétest a sütőbe és aranybarnára sütjük.

Tormát, tormamártást kínálhatunk hozzá.

Kóstold meg a klasszikus túrós rétest is!

Oldalak

Lifestyle
A gyógyvizek összetevőinél gyakran említjük a ként, a jódot és a brómot is, azonban létezik egy ritkábban emlegetett, ám annál hatékonyabb összetevő, amely nagyon fontos szerepet játszik a szépségünk...
Lifestyle
A tini-romantika még mindig képes tarolni. Ismét megmutatjuk, hogy mely filmekre kaptak rá a nézők a magyarországi Netflixen!
Sztárok
Zac Efron, hírnevének megszerzése óta rengeteget utazik, mikor munkaügyben, mikor egyszerűen kikapcsolódás céljából. Ennek ellenére sok éven át megőrizte kaliforniai gyökereit, így mindenkit...