Argentin kukoricapüré - Humitas
Nem mindennapi köretet kínálhatunk a hús mellé, ha ezt az argentin ételt készítjük el, ráadásul összetétele miatt akár magában is tálalhatjuk ezt a kukoricapürét.
Hozzávalók
- 50 dkg kukorica
- 2 tojás
- fél-1 dl tej
- 10 dkg parmezán sajt
- 6 dkg vaj
- 1 db zöldpaprika
- 1 fej hagyma
- őrölt pirospaprika
- só
- bors
Elkészítés
A kukoricát a tejjel összeturmixoljuk. A pürébe belekeverjük a tojást, sóval, borssal, őrölt pirospaprikával ízesítjük és így újból összeturmixoljuk. Serpenyőben megforrósítjuk a vajat, majd megpároljuk rajta a felkockázott hagymát és a zöldpaprikát. Hozzáöntjük a kukoricapürét és állandó kevergetés mellett kb. 5 percig főzzük, amíg besűrűsödik. Megszórjuk a lereszelt sajttal és további egy percig kevergetjük.
Hús mellé köretként kínáljuk, de önmagában is megállja a helyét.
Kóstold meg az almás-sajtos kukoricasalátát is!