Argentin kukoricapüré - Humitas

Nem mindennapi köretet kínálhatunk a hús mellé, ha ezt az argentin ételt készítjük el, ráadásul összetétele miatt akár magában is tálalhatjuk ezt a kukoricapürét.

Hozzávalók

  • 50 dkg kukorica
  • 2 tojás
  • fél-1 dl tej
  • 10 dkg parmezán sajt
  • 6 dkg vaj
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 fej hagyma
  • őrölt pirospaprika
  • bors

Elkészítés
A kukoricát a tejjel összeturmixoljuk. A pürébe belekeverjük a tojást, sóval, borssal, őrölt pirospaprikával ízesítjük és így újból összeturmixoljuk. Serpenyőben megforrósítjuk a vajat, majd megpároljuk rajta a felkockázott hagymát és a zöldpaprikát. Hozzáöntjük a kukoricapürét és állandó kevergetés mellett kb. 5 percig főzzük, amíg besűrűsödik. Megszórjuk a lereszelt sajttal és további egy percig kevergetjük.

Hús mellé köretként kínáljuk, de önmagában is megállja a helyét.

Kóstold meg az almás-sajtos kukoricasalátát is!

Oldalak

Sztárok
A Mellékhatás című thrillersorozatban nyújtott fenomenális alakításáért idén ismét Sztarenki Dórának ítélték a Televíziós Újságírók Díját legjobb színésznő kategóriában. 2021-ben vehette át először a...
Lifestyle
Idén tovább emelkedett a személyi adókedvezmény azon betegségek esetében, melyek súlyos fogyatékosságnak minősülnek. Ugyanez vonatkozik azokra, akik rokkantsági járulékban, illetve fogyatékossági...
Sztárok
A TV2-nál már volt példa arra, hogy valamelyik műsorhoz egy hatalmas nevet tudtak leszerződtetni. Ilyen volt ugye Gabriela Spanic is.