Almás-sajtos kukoricasaláta - Egy igazi retró különlegesség
Reggelire vagy uzsonnára próbáljuk ki ezt a kissé régimódinak tűnő, ám annál finomabb salátát. Egy szelet ropogós pirítóssal vagy sült hússal az igazi!
Hozzávalók:
- 25 dkg csemegekukorica
- 2 db közepes nagyságú alma
- 15 dkg sajt
- 2,5 dl natúr joghurt vagy kefir
- 3 ek. majonéz
- 1 ek. mustár
- só, bors
- bazsalikom
- majoranna
- szerecsendió
- lilahagyma ízlés szerint
Elkészítés:
A lecsepegtetett kukoricát és a sajtkockákat egy nagy keverőtálba helyezzük. Egy kisebb tálkába elkészítjük a salátaöntetet. A joghurtot összekeverjük a majonézzel, a mustárral és a fűszernövényekkel, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Végül hozzáreszelünk egy kevés szerecsendiót is, amitől igazán különleges lesz az összhatás. A kukoricás-sajtos keverékhez adjuk az öntetet, majd a művelet legvégén a hámozott, kockákra vágott almákat is a salátához keverjük. Ha még egy kis extra ízre vágyunk, akkor adjunk hozzá némi apróra vágott lilahagymát, valamint helyettesítsük a hagyományos sajtot a füstölt változattal.
Egy szelet pirítóssal tálaljuk.