Túrós rétes - A klasszikus

Régebben a rétest gyümölcsökkel, maximum túróval töltötték meg. Ma azonban már szinte bármit tehetünk bele, de a legízletesebb akkor is a klasszikus túrós.

Hozzávalók

  • 10 db hűtött, kész réteslap
  • 50 dkg túró
  • 2 db tojás
  • 3 evőkanál tejföl
  • 2 evőkanál búzadara
  • 15 dkg porcukor
  • 5 dkg mazsola (elhagyható)
  • 1 db citrom reszelt héja
  • olaj
  • porcukor a szóráshoz

Elkészítés
A túróhoz hozzáadjuk a tojások sárgáját, a tejfölt, a cukrot, a mazsolát, a citromreszelt héját és a búzadarát. Keverjük össze, majd verjük keményre a tojás fehérjét. Óvatosan ezt is adjuk hozzá az előző keverékhez. Egy réteslapot nedves, de nagyon jól kicsavart konyharuhára fektetünk, megkenjük olajjal, rátesszük a második és a harmadik réteslapot is, amelyeket egyenként szintén megkenünk az olajjal. A megkent lapok két oldalán kb. 5-5 cm-t, az alján kb. 10 cm-t üresen hagyunk. Az alsó 10 cm-es üres rész felett kb. 10 cm-es csíkban rátesszük a túrótöltelék egyharmadát. A tészta két oldalát ráhajtjuk, majd a konyharuha segítségével feltekerjük a rétestésztát. Ezt a műveletet a maradék 6 lappal is megismételjük. A 3 rudat olajjal vékonyan kikent tepsibe helyezzük. A rudak tetejét szintén megkenjük olajjal, majd előmelegített, 190 fokos sütőben, kb. 15 perc alatt ropogós pirosra sütjük.

Ha kihűlt, ferdén felszeletelve, porcukorral meghintve tálaljuk.

Az ínyencek elkészíthetik a fetasajtos parajrétest is!

Oldalak

Sztárok
Bár a brit királyi család tagjai nagyon szigorú szabályok szerint élik mindennapjaikat, olykor igazán aranyos részletekbe nyerhetünk bepillantást életükből.
Fashion&Beauty
Izgalmas tavaszi beauty újdonságok, amelyek különlegessé varázsolják a megjelenésedet.
Lifestyle
Az Ikrek ma nem tudja elkerülni a konfrontációt a munkahelyén. Napi horoszkóp!