Laktató és könnyű finomság ebédre

Mai ajánlatunk: grillezett lazac fetasajtos parajrétessel, mely kedvez a fogyókúrázóknak és az egészséges életmód kedvelőinek, és még elkészíteni is egyszerű.

 

A lazac jótékony hatást gyakorol a szervezetünkre, a benne található omega-3 zsírsavaknak köszönhetően védi a szívünket, csökkenti a koleszterinszintet, és az agyunk öregedési folyamatait is lassítja. A spenótban pedig sok vas, folsav és B-vitamin található, amely elengedetlen számunkra, és még a kalóriatartalma is rendkívül alacsony. Úgyhogy, mindenképpen érdemes kipróbálni a receptünket.

Grillezett lazac fetasajtos parajrétessel

Hozzávalók 4 személyre:
1kg lazac
50 dkg paraj
40 dkg fetasajt
1 csomag réteslap
1 db tojás
1-2 gerezd fokhagyma
só, bors

Elkészítés: Durvára felvágjuk a spenótleveleket, majd felolvasztott vajon megpároljuk a zúzott fokhagymával, majd sózzuk, borsozzuk. Miután a tűzről levettük hozzáadjuk a kockára vágott fetasajtot. A tölteléket réteslapra tesszük, majd feltekerjük, ezután egy kivajazott tepsibe beletesszük, majd a rétes tetejét tojássárgájával lekenjük. Előmelegített sütőbe 180 fokon készre sütjük (körülbelül 10 perc). Miközben sül a rétes, a lazac szeleteket sóval és borssal megszórjuk, majd egy serpenyőbe kevés olívaolajban megsütjük, és kapros majonézzel szervírozzuk.

Oldalak

Utazás
Újabb gonosz tréfát űz velünk május: a hét első felében hamisítatlan strandidőt tapasztalhatunk majd, ezután viszont újra megnövekszik a záporok és a zivatarok esélye: megint kaphatjuk elő a gardrób...
Lifestyle
Hiába az óvatosság, pár mosás után neked is elkezdenek fakulni a gyönyörű, színes ruhadarabjaid? Mutatjuk, hol a hiba.
Home&Design
Szereted, ha az otthonodban több stílus, korszak és irányzat keveredik? Akkor ez lesz számodra a tökéletes belsőépítészeti trend.