Zöldborsókrémleves - Recept

Gyorsan elkészíthető, laktató és finom a friss zöldborsóból készült krémleves. A zsenge borsó és a fokhagyma íze remekül kiegészíti egymást, próbáld ki receptünket!

Hozzávalók

  • 450 g zöldborsó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 kávéskanál cukor
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • húsleves alap
  • kevés olaj
  • bors

Elkészítés

A vöröshagymát apró kockákra vágva megpirítjuk egy kevés olajon, hozzáadjuk a cukrot és a lereszelt fokhagymát. Az egészet átforgatjuk, majd hozzáadjuk a zöldborsót. Addig kavargatjuk, míg a borsó kicsit megfakul és átveszi a hagyma ízét. Mivel nagyon kevés levet ereszt, adhatunk hozzá még vizet. 10 perc után felöntjük a húslevessel, hogy ellepje a borsót. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. A krémes végeredmény érdekében liszttel besűrítjük a borsós alapot. Ha puhára főtt, akkor mixerbe öntjük, hozzátesszük a tejfölt és simára daráljuk.

Ezt is ajánljuk: Paradicsomos kenyér fokhagymával - A bruschetta receptje

Fotó: thelittleepicurean.com

Oldalak

Lifestyle
Közösségi költségvetésből új zebra épül Budapesten. Ezen a helyen nem kell többet aluljárózni.
Lifestyle
Továbbra is nagy félelmek vannak az akkumulátorgyárakkal kapcsolatban. Most szakértők bevonásával igyekeztek helyretenni néhány kérdést.