Tejszínes-csirkés-gombás penne: Ennél gyorsabb receptet úgysem találsz

Könnyű, mégis laktató fogás.

Tejszínes-csirkés-gombás penne

Hozzávalók (6 főre):

  • 3 ek olívaolaj
  • 60 dkg csirkemellfilé
  • 2 csésze gomba
  • 1 fehérhagyma
  • 7 dl húsleves alaplé
  • 360 ml tejszín
  • 240 ml marsala bor
  • 30 dkg penne tészta
  • 10 dkg parmezán
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • friss petrezselyem

Elkészítés:

Olívaolajba dobjuk a felkockázott csirkemellet, sózzuk, borsozzuk, majd fehéredésig sütjük. Kiszedjük a húst, a helyére megy a gomba és a felszeletelt hagyma, amit együtt párolunk, amíg a hagyma üveges nem lesz. Ezután ráhalmozzuk az csirkemell darabokat, alaposan összekeverjük és felöntjük a csirke alaplével. Most már mehet bele a tejszín, a bor és a nyers tészta is. Az ételt fedő alatt a penne puhulásáig főzzük, majd hozzáadva a parmezánt alaposan összekeverjük. Melegen, friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Mutatjuk, mennyire egyszerű elkészíteni:

További pennés finomságokért lapozz!

Videó: Instagram.com/buzzfeedtasty, Fotó és leadfotó: Tasty.co

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!