Villámgyors mártogatós, ami pirítósra is tökéletes – Fűszeres babkrém

Egy isteni krém fillérekből.

Fűszeres babkrém

Hozzávalók:

  • 1 konzerv fehérbab
  • fél citrom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek szezámkrém
  • 3 ek olívaolaj
  • 1 ek őrölt pirospaprika
  • 1 tk őrölt római kömény
  • só, bors

Elkészítés:

A babot leszűrjük és a lereszelt fokhagymagerezdekkel együtt egy robotgépbe tesszük, majd hozzáadjuk a fél citrom kifacsart levét, a szezámkrémet, az olívaolajat és a fűszereket. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint és simára mixeljük. Ha úgy találjuk, hogy a keverék állaga nem elég krémes, adjunk hozzá még szezámkrémet. Hasábokra vágott zöldségekkel vagy pirítóssal tálaljuk.

További két mártogatósért lapozz a következő oldalra!

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!