Kiderült, melyik a világ legjobb magyar készítésű sajtja

Újabb hazai termékre lehetünk méltán büszkék, ugyanis egy magyar sajt került a legjobbak közé az egyik legrangosabb nemzetközi sajtversenyen.

A nagy sajtverseny

Idén október 18-19-én tartották az olaszországi Bergamoban a World Cheese Awards versenyt, ahol a világ legjobb sajtjait értékelték. Nem várt, ám örömteli meglepésként az Etyeki Kecskesajt Manufaktúra fehér nemespenésszel érő lágysajtja elnyerte a Super Gold címet, így bekerült a világ 84 legjobb sajtja közé. A Hófehér sajt fantázianévre keresztelt termék még egy igen nagy elismeréssel gazdagodott, amikor megkapta a Közép-kelet-Európa legjobb sajtja címet is. A 260 főből álló, nemzetközi szakmai zsűri 42 ország 3804 sajtja közül, vakteszten választotta ki a legjobbakat.

„Őszintén meglepődtem az eredményen, de nagyon nagy öröm számomra, mert ezek a díjak azt is jelentik, hogy a magyar kézműves sajtkészítés, képes olyan termékeket létrehozni, melyek felveszik a versenyt a komolyabb sajtkészítő múlttal rendelkező országok sajtjaival" – nyilatkozta Vidáné Kondor Oktávia a sajtmanufaktúra tulajdonosa.

Lapozz, a cikk folytatódik!

Fotó: Etyeki Kecskesajt Manufaktúra

Oldalak

Szólj hozzá Te is!