A nagyi kedvenc vasárnapi receptje: Így készül a klasszikus májgaluska leves

Ez a levesbetét mindenki gyerekkori kedvence.

Zöldséges májgaluska leves

A májgaluska hozzávalói:

  • 20 dkg sertésmáj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 dkg zsír
  • 2 dkg liszt
  • 1 zsemle
  • 1 tojás
  • 1 ek zsemlemorzsa
  • petrezselyemlevél
  • majoránna
  • só, bors

A májgaluska elkészítése:

A felaprított hagymát és petrezselymet a zsírban megpirítjuk, majd hozzáadjuk a ledarált májat, a vízben áztatott, alaposan kinyomkodott zsemlét, ezután pedig sóval, borssal és majoránnával ízlés szerint fűszerezzük. Hozzáütjük a tojást, és beleszórjuk a zsemlemorzsát, valamint a lisztet, majd jól összedolgozzuk az egészet. Kisméretű galuskákat szaggatunk belőle a levesbe, és 4-5 perc alatt készre főzzük.

A leves hozzávalói:

  • 3 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 1 db zeller
  • 1 db kis karalábé
  • 15 dkg zöldborsó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 db húsleveskocka
  • só, bors

A leves elkészítése:

A megtisztított zöldségeket azonos méretű kockákra, karikákra vágunk, majd egy lábasban olajat forrósítunk, amin megpároljuk az összes, sóval és borssal ízesített zöldséget fedő alatt. Amikor a zöldségek már majdnem teljesen megpuhultak, felöntjük annyi vízzel, hogy egy tartalmas levest kapjunk. Ezután beledobjuk a leveskockákat, és az egészet felforraljuk. A gyöngyöző levesbe szaggatjuk a májgaluskákat, ami pár perc alatt puhára puhul és elkészül.

További két leves receptért lapozz!

Fotó: 123rf

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!