Csokoládés minitorták: Ha nassolnál valamit, de nincs sok időd sütni - Recept

Vendégváró süteménynek is tökéletes.

Csokoládés minitorták

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 3 ek liszt
  • 3 ek porcukor
  • 3 db tojás
  • 1 tk vaníliaaroma

A krémhez:

  • 8 dkg margarin
  • 7 dkg porcukor
  • 6 dkg étcsokoládé
  • 1,5 ek liszt
  • 1 dl tej

A bevonathoz:

  • 4 dkg étcsokoládé
  • 3 dkg margarin
  • 1 cs dekorációs cukorka

Elkészítés:

A piskótához habosra verjük a tojásokat a porcukorral, majd apránként hozzáadjuk a vaníliaaromát és a lisztet. Egy kilisztezett tepsibe egyengetjük a tésztát és tűpróbáig sütjük. Ha elkészült, nyolc darab 7x7 centiméteres kockát vágunk belőle. A krém elkészítéséhez gőz felett felolvasztunk 3 dekagramm margarint és 5 dekagramm csokit, egy deka csokoládét pedig apróra törünk. Sűrű krémet főzünk a tejből és a lisztből, majd lehűtjük. Habosra keverünk 5 deka margarint és a porcukrot, majd ehhez hozzáadjuk a tejes-lisztes keveréket, valamint az apróra vágott, illetve az olvasztott csokoládét is, miután pár percig a vízgőzről levéve kevergettük. A torta darabonként négy piskótából és három réteg krémből áll össze. A sütemények tetejét margarinnal elkevert olvasztott csokoládéval bevonjuk, és dekorációs cukorkákkal díszítjük.

További két csokoládés sütemény receptjéért lapozz!

Fotó: 123rf

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!