Vaníliás krémtúró házilag: soha többé nem akarsz majd boltban venni
Imádjuk ezt a könnyed és egyszerű finomságot, házilag elkészítve pedig még élvezetesebb. Mutatjuk a receptet.
Hozzávalók
- 4 tojássárgája
- 10 dkg cukor
- 2 ek vaníliás pudingpor
- 4 dl tej
- csipet só
- 50 dkg tehéntúró
- 1 marék mazsola (elhagyható, aki nem szereti)
Vaníliás krémtúró: elkészítés
A cukrot és a tojássárgáját habosra keverjük, hozzáadjuk a pudingport, majd egy kevés tejet, hogy lazább legyen. A maradék tejet felforraljuk (pici sót teszünk bele), beleöntjük a tojásos-cukros keveréket és sűrűre főzzük (2-3 perc alatt), majd félretesszük, hogy teljesen kihűljön. A tehéntúrót összetörjük, hozzáadjuk az elkészített (kihűlt) pudingos krémet és botmixerrel simára dolgozzuk. Kis tálakba töltjük a kész finomságot, majd hűtőbe tesszük 2-3 órára, hogy tökéletesen összeérjenek az ízek. (Persze csak akkor, ha kibírjuk, hogy ne együk meg előbb.)