Minden ízében ünnepi főétel: Sült kacsamell zöldbabsalátával

Ha már unod a megszokott decemberi ételeket egy finom sült kacsa üdítő ínyencég lesz az asztalon.

Kacsamell zöldbabsalátával és friss zsályával

Hozzávalók

Sült kacsamellhez:

  • 50 gramm cukor
  • 1 narancs
  • 200 ml húslé
  • 100 gramm teavaj (hideg)
  • 4 kacsamell
  • friss őrölt bors

Salátához:

  • 500 gramm zöldbab
  • fél csomó zsálya
  • 1 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj

Elkészítés

Karamellizáld a cukrot. Facsard ki a narancsot, és a levét öntsd hozzá a cukorhoz. Add hozzá a húslét, és a harmadát hagyd elfőni. A szószt kis vajdarabokkal teheted sűrűbbé. Vagdosd be a bőrt, de vigyázz, hogy a húst már ne érje a kés. Melegíts fel egy serpenyőt, helyezd bele a húst bőrrel lefelé és süsd 10 percig. A csirkemellet fűszerezd sóval és frissen őrölt borssal. Fordítsd meg a húst, és süsd 2-3 percig. A csirkemellet vágd darabokra, és hagyd állni 5 percig. Főzd a zöldbabot 6 percig, közben a zsályaleveleket vágd apróra. Hámozd meg és vágd fel a fokhagymát. Egy serpenyőben melegíts olívaolajat, és süsd meg a fokhagymát és a zsályát. Add hozzá az előfőzött zöldbabot, és süsd 3 percig, majd az egészet sózd meg. Végül a húst keverd össze a salátával és tálalhatod is!

Még két mennyei főételért kattints a következő oldalra!

Fotó:123rf.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!