Ettől mindenkinek leesik az álla! - Pezsgős jégkocka nem csak ünnepekre

Jégkockát készíteni szinte bármiből lehet, miért éppen az egyik legelegánsabb ital maradjon ki a sorból? Ha te sem szereted, hogy a jégkockák egy idő után felvizezik a pezsgődet, akkor mutatunk egy szuper és stílusos megoldást, amit bármilyen alkalomra bevethetsz.

Soha többé vizes pezsgő!

A pezsgőjégkockák elkészítése semmilyen különösebb konyhai tapasztalatot nem igényel, csak fogj egy tetszőleges jégkockatartót, töltsd bele kedvenc pezsgődet és tedd a fagyasztóba! Ha elkészültek a jégkockák, nincs más dolgod, mint pohárba tenni őket és a maradék pezsgővel felönteni.

Nem csak pezsgőhöz

A pezsgőjégkockákat természetesen nem csak pezsgővel fogyaszthatjuk, nyugodtan tölthetünk rájuk narancslevet, vagy bármilyen más, tetszőleges gyömölcslevet. A kis jégkockák még a legegyszerűbb leveket is nagyszerűen megbolondítják!

Még egy kis kreativitás

Ha igazán szeretnéd feldobni a bulit, fagyassz a jégkockákba gyümölcsöket, vagy mentalevelet, ami amellett, hogy igazán látványosan néznek ki, még egy kis pluszt adnak az ital zamatához. Romantikus alkalmakra használj nyugodtan epret, gránátalmát vagy más bogyós gyümölcsöket, de tehetsz bele narancsot, vagy akár citromot is.

Emellett bátran játszhatsz a jégkockatartó formájával is, alkalomhoz illően választhatsz szívecskés, hold alakú, vagy akár fenyőfa formájú tartókat is, a kreativitásnak csak a képzelet szabhat határt.

Fotók: 123rf.com; homemadebyyu.co.uk

Oldalak

Szólj hozzá Te is!