Töltött cukkini olívabogyós szárnyas hússal - Nyári finomság

A nyári szezonban a zöldségválaszték szinte végtelen, a grillezéshez pedig nem is választhatnánk jobb köretet a szezonális zöldségeknél magas vitamin- és rosttartalmuk miatt. Borda Attila séf ezúttal egy isteni töltött cukkini receptet oszt meg velünk!

Hozzávalók​

  • 4 db közepes cukkini
  • 25 dkg darált csirkecomb és csirkemell
  • olívabogyó (ízlés szerint)
  • 10 dkg reszelt sajt
  • fűszerek: só, bors, bazsalikom, menta

Elkészítése​

A cukkiniket félbe vágjuk, majd a húsukat félig kikaparjuk kiskanállal. A darált csirkehúst összevágott olívabogyóval és a kivájt cukkini hússal összekeverjük, kis reszelt sajtot keverünk hozzá, és ízesítjük sóval, borssal, tépett bazsalikommal és mentalevéllel. A parázs fölé helyezzük olajozott alumínium tálcába, majd kb. 15 perc alatt készre sütjük. Tálaláskor nagyobb darabokra vágjuk.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: modernmagazin.com ; Forrás: Spirit Hotel

Oldalak

  • 1
  • 2