Recept

Ezért jobb az íze az éttermi salátának, mint az otthoninak - A titok nyitja

Te is gondolkodtál már azon, miközben otthon csipegetted a salátádat, hogy vajon mitől jobb az íze az éttermi változatnak? A következőkben kiderül, milyen turpisságokkal turbózzák fel a zöldségtálat kedvenc étkezdéink.

1. Só, ami só...

Egy jó salátát majdnem mindig megsóznak, legtöbbször jobban, mint gondolnánk. Az éttermek általában óvatosan bánnak a fűszerezéssel, a zöldségtál esetében azonban nem csupán az öntethez adnak borsot, sót, hanem közvetlenül az alapanyagokat is meghintik. Ha nem szoktál nagyon sózni semmit, akkor is nyugodtan kipróbálhatod ezt a trükköt, egy pici szórás is elég, máris finomabb lesz a sali.

2. Ez aztán zsír!

Ahogy a sóval, az éttermek a zsiradékokkal is tudnak bánni. Az biztos, hogy több olajat vagy zsírt adnak a salátához, mint amennyit mi szoktunk otthon (mi egyébként nem szoktunk). Nekünk sem kell azonban elzárkóznunk a használatuktól, kis mennyiségben (azért túlzásba nem kell esni) csak ízletesebbé teszik a salinkat.

Lapozz, mert még több trükk vár a következő oldalon!

Leadfotó, fotók: Timeinc.net, Abcnews.go.com, Bembu.com

Oldalak

Recept
Sztárok
Az 59 éves színésznőt nemcsak a nagysikerű szuperhősfilmben (és folytatásaiban) láthattuk: játszott az Aranyszem című James Bond-filmben, sőt az Elrabolva-sorozatban is ő formálta meg Liam Neeson (ex...
Lifestyle
Ha eddig úgy gondoltad, hogy csak a "későn érek haza, dolgozom", vagy épp a "barátokkal leszek egész este" duma a leggyakoribb azoknál, akik megcsalják párjukat, házastársukat, akkor tévedtél.