Recept

Ezért jobb az íze az éttermi salátának, mint az otthoninak - A titok nyitja

Te is gondolkodtál már azon, miközben otthon csipegetted a salátádat, hogy vajon mitől jobb az íze az éttermi változatnak? A következőkben kiderül, milyen turpisságokkal turbózzák fel a zöldségtálat kedvenc étkezdéink.

1. Só, ami só...

Video A Hegyi doktor Magyarországon: Interjú Hans Sigl-el

Egy jó salátát majdnem mindig megsóznak, legtöbbször jobban, mint gondolnánk. Az éttermek általában óvatosan bánnak a fűszerezéssel, a zöldségtál esetében azonban nem csupán az öntethez adnak borsot, sót, hanem közvetlenül az alapanyagokat is meghintik. Ha nem szoktál nagyon sózni semmit, akkor is nyugodtan kipróbálhatod ezt a trükköt, egy pici szórás is elég, máris finomabb lesz a sali.

2. Ez aztán zsír!

Ahogy a sóval, az éttermek a zsiradékokkal is tudnak bánni. Az biztos, hogy több olajat vagy zsírt adnak a salátához, mint amennyit mi szoktunk otthon (mi egyébként nem szoktunk). Nekünk sem kell azonban elzárkóznunk a használatuktól, kis mennyiségben (azért túlzásba nem kell esni) csak ízletesebbé teszik a salinkat.

Lapozz, mert még több trükk vár a következő oldalon!

Leadfotó, fotók: Timeinc.net, Abcnews.go.com, Bembu.com

Oldalak

Recept
Sztárok
Úgy tűnik, Kamilla királyné már rég nem csupán a háttérből figyeli a királyi udvar működését: ő az, aki sokszor irányít, és olyan feltételeket szab, amelyeket olykor a személyzet is ledermedve...
Lifestyle
Christmas
Sokan már műfenyőt választanak karácsonyra az élő helyett, azonban egy dologról el szoktak feledkezni.
Lifestyle
Cikkünkben összegyűjtöttünk minden hasznos információt a cumi elhagyásról, hogy a búcsú pillanata ne könnyekkel teli legyen, hanem a kicsik fejlődésük egyfajta lépcsőjeként, büszkén tekinthessenek...
Lifestyle
A mikrohullámú sütő megkönnyítette az életünket, de vannak bizonyos ételek, amiket nem szabadna benne melegíteni.