Egyszerű avokádókrém fénysebességgel: ezzel a trükkel lesz a legfinomabb

Szerettem volna egyik nap valamilyen különleges, mégis egyszerű feltétet készíteni, és mivel vega hangulatban voltam, a tonhalkrémet elvetettem. A választás a guacamolera esett, és még maga az avokádó is meglepődött, milyen gyorsan elkészült belőle a finomság.

Hozzávalók

  • 2 avokádó
  • fél fej lilahagyma
  • 3 ek tejföl
  • só, bors egy csipetnyi
  • pár csepp citromlé

Elkészítés

Számos guacamole receptben szerepel a fokhagyma, én a lilahagymát azért szeretem jobban, mert szerintem pikánsabb lesz tőle a krém és igazán ízletessé válik a mártogatós. Persze lehet mindkettőt is használni, ez a finomság is azért jó, mert szabadon lehet variálni, kísérletezgetni vele. Nekem ez a változat vált be, így ezt osztom meg Veled.

1. Az avokádókat meghámozzuk és feldaraboljuk, a lilahagymát is apróra vágjuk, majd bedobjuk őket a turmixgépbe.

2. Hozzáadjuk ezt követően a tejfölt, a citromlevet, a sót és a borsot (fűszerezni utólag is lehet), majd pépesítjük.

3. Pirítóssal vagy chips mellé is tálalhatjuk.

Ha Te is szereted a különféle házi krémeket feltét gyanánt, akkor feltétlenül lapozz tovább, mert világbajnok körözött recept vár a következő oldalon!

Leadfotó, fotó: Chow.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!