Tojássaláta recept - A saláták királya

Húsvétkor tarolnak a tojásos ételek, melyek közül a tojássaláta az egyik kedvencünk.

Hozzávalók

  • néhány salátalevél
  • 6 tojás 1 csokor zöldhagyma vagy 1 fej lilahagyma
  • 2 paradicsom
  • 1 zöldpaprika
  • 2 dl kefir
  • 1 dl majonéz
  • fél dl paradicsomlé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk mustár
  • ízlés szerint só és fehérbors

Elkészítés

A tojásokat keményre főzzük, majd megtisztítjuk, és hosszában nyolcadokra vágjuk. A hagymát vékonyra karikázzuk, és kissé megsózzuk. A paradicsomot felaprítjuk, a zöldpaprikát csíkokra szeleteljük.

A majonézt simára kikeverjük a kefirrel, paradicsomlével, mustárral, zúzott fokhagymával, fűszerekkel és belekeverjük a paradicsomot, zöldpaprikát, valamint a vékony karikákra vágott zöldhagymát vagy a megreszelt lilahagymát.

Végül a tojásszeleteket is beleforgatjuk, és hűtőszekrényben két órán át érleljük. A salátaleveleken tálaljuk.

Ezt is ajánljuk: Tojásos nokedli - Katt ide!

Fotó: janas-kuechenblog.de

Oldalak

Szólj hozzá Te is!