Thai jellegű húsgolyók pulykahúsból - Különleges finomság a mindennapokra
Ha szereted a húsgolyókat, ezt a thai verziót is ki kell próbálnod! Igazán különleges, ráadásul elkészítéséhez sem kell konyhatündérnek lennünk!
Hozzávalók
- 450 g darált pulykahús
- ⅛ tk hagymapor
- ⅛ tk fokhagymapor
- só, bors
- 1 ek reszelt friss gyömbér
- 1 lime héja
- 1 citrom héja
- 1 tk halszósz
- 2 tk kristálycukor
- 1 csésze apróra vágott koriander
- ¾ csésze kockára vágott kenyér
- ¼ csésze tej
- kókuszolaj
Elkészítés
A felkockázott kenyeret áztassuk be pár percre a tejbe, majd a fűszerekkel, a halszósszal és a lime, valamint a citrom héjával együtt tegyük bele egy aprítógépbe. Aprítsuk össze, majd tegyük hozzá a hús egynegyed részét és ezzel is pépesítsük. A hús maradékával kézzel gyúrjuk össze. Gyártsunk a masszából golyókat, majd 180 fokos sütőben, olajjal meglocsolt tepsiben, néha megforgatva, süssük készre.