Thai jellegű húsgolyók pulykahúsból - Különleges finomság a mindennapokra

Ha szereted a húsgolyókat, ezt a thai verziót is ki kell próbálnod! Igazán különleges, ráadásul elkészítéséhez sem kell konyhatündérnek lennünk!

Hozzávalók

  • 450 g darált pulykahús
  • ⅛ tk hagymapor
  • ⅛ tk fokhagymapor
  • só, bors
  • 1 ek reszelt friss gyömbér
  • 1 lime héja
  • 1 citrom héja
  • 1 tk halszósz
  • 2 tk kristálycukor
  • 1 csésze apróra vágott koriander
  • ¾ csésze kockára vágott kenyér
  • ¼ csésze tej
  • kókuszolaj

Elkészítés

A felkockázott kenyeret áztassuk be pár percre a tejbe, majd a fűszerekkel, a halszósszal és a lime, valamint a citrom héjával együtt tegyük bele egy aprítógépbe. Aprítsuk össze, majd tegyük hozzá a hús egynegyed részét és ezzel is pépesítsük. A hús maradékával kézzel gyúrjuk össze. Gyártsunk a masszából golyókat, majd 180 fokos sütőben, olajjal meglocsolt tepsiben, néha megforgatva, süssük készre.

Fotó: shrinkingsingle.com

Oldalak

  • 1
  • 2
Címkék:

Szólj hozzá Te is!