Megmaradt virsli? Készítsd el belőle ezt az isteni, olcsó és villámgyors ételt!
Ezt a receptet imádni fogod, ugyanis minden alkalomra tökéletes választás.
Tejszínes virsli burgonyafészekben
Hozzávalók:
A tésztához:
- 1 kg burgonya
- 35 dkg liszt
- 2 db tojás
- só
A töltelékhez:
- 4 szál virsli
- 1 fej hagyma
- 1dl főzőtejszín
- 1 ek liszt
- 1 ek olaj
- 1 ek vaj
- 5 dkg reszelt sajt
- só, bors
Elkészítés:
A krumplit meghámozzuk, sós vízben megfőzzük, még melegen áttörjük, hozzákeverjük a lisztet és a tojásokat, majd az egészet jól összedolgozzuk. A tésztát vastagra kinyújtjuk, egy pohár segítségével kiszaggatjuk, és mindegyik közepét az ujjunkkal benyomkodjuk. Az apróra vágott hagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a felkarikázott virslit, valamint ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd átsütjük, rászórjuk a lisztet, és felengedjük a tejszínnel. Egy tepsit kivajazunk, rásorakoztatjuk a burgonyakosárkáinkat, megtöltjük a tejszínes virslivel, megszórjuk a tetejét reszelt sajttal, végül pedig előmelegített sütőben zsemleszínűre sütjük.