Tavaszi tésztasaláta burratával

Most, hogy itt a tavasz egyre jobban kívánjuk a friss, ropogós zöldeket és a könnyed fogásokat. Következzen egy olasz tésztasaláta!

Hozzávalók

  • 45 dkg orecchiette tészta
  • 4 liter víz
  • 4 kisebb csészényi zöldborsó (akár zsenge héj is)
  • 1 csokor spárga
  • 1 vöröshagyma
  • 25 dkg gomba
  • 2 csészényi spenót
  • 2 tojás
  • fél csészényi parmezán
  • 1 kávéscsészényi mentalevél
  • 1 adag burrata
  • bors
  • olívaolaj
  • citromhéj

Elkészítés

Forrald fel a vizet, adj hozzá 2 evőkanálnyi sót, majd főzd meg benne a tésztát. Ha már majdnem kész a tészta, akkor add hozzá a borsót és a spárgát is a vízhez. Egy serpenyőben melegíts fel egy evőkanálnyi olajat, majd a felkockázott hagymát pirítsd üvegesre, add hozzá a spenótot és a gombát, míg az kicsit össze nem esik, majd adj hozzá egy csipet sót és őrölt borsot. Egy kis tálba verd fel a 2 tojást, majd a leszűrt, ám még forró borsós, spárgás, tésztás keverékhez add hozzá és jó alaposan keverd el. A tojásos tésztához öntsd hozzá a spenótos keveréket is és tálald az egészet egy széles, lapos tálban. Egy alapos összeforgatás után szórd meg az ételt a parmezánnal, a megtépkedett mentalevelekkel és egy kevés reszelt citromhéjjal, végül pedig a széttépkedett burratát is szórd a zöld tésztasaláta tetejére.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot és oszd meg a cikket!

Nézd meg ezt is: Paradicsomos tésztasaláta - Katt ide!

Fotó: feastingathome.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!