Spenótos-petrezselymes krumplisaláta
A krumplit sokszor csak egy unalmas köretnek találjuk, pedig a zsengébb darabokból igazi finomságokat is varázsolhatunk.
Hozzávalók
- 75 dkg újkrumpli
- 2 ek. kókusz- vagy avokádóolaj
- 2 csésze bébispenót
- 2 csokor petrezselyem
- 2 tk. őrölt tökmag
- 2 tk. citromlé
- 2 ek. juharszirup
- 1 tk. lenmagolaj
- 3 tk. víz
- só
- bors
Elkészítés
Melegítsd elő a sütőt 170-180°C-fokra, majd tedd egy tepsibe az alaposan megmosott újkrumplikat és locsold meg őket az olajjal. Megközelítőleg 30 percig süsd a krumplikat, de vedd figyelembe, hogy a méretük miatt akár rövidebb idő is elég lehet nekik, így villával teszteld őket 20 perc után. A megsült krumplit vedd ki a sütőből és hagyd 20 percig pihenni, majd egy széles tálon tálald a megmosott spenóttal együtt. A többi hozzávalót tedd turmixgépbe, majd pürésítsd össze és locsold a spenótos krumpli tetejére.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot és oszd meg a cikket!
Nézd meg ezt is: Pestós újkrumpli - Katt ide!