Spenótos-petrezselymes krumplisaláta

A krumplit sokszor csak egy unalmas köretnek találjuk, pedig a zsengébb darabokból igazi finomságokat is varázsolhatunk.

Hozzávalók

  • 75 dkg újkrumpli
  • 2 ek. kókusz- vagy avokádóolaj
  • 2 csésze bébispenót
  • 2 csokor petrezselyem
  • 2 tk. őrölt tökmag
  • 2 tk. citromlé
  • 2 ek. juharszirup
  • 1 tk. lenmagolaj
  • 3 tk. víz
  • bors

Elkészítés

Melegítsd elő a sütőt 170-180°C-fokra, majd tedd egy tepsibe az alaposan megmosott újkrumplikat és locsold meg őket az olajjal. Megközelítőleg 30 percig süsd a krumplikat, de vedd figyelembe, hogy a méretük miatt akár rövidebb idő is elég lehet nekik, így villával teszteld őket 20 perc után. A megsült krumplit vedd ki a sütőből és hagyd 20 percig pihenni, majd egy széles tálon tálald a megmosott spenóttal együtt. A többi hozzávalót tedd turmixgépbe, majd pürésítsd össze és locsold a spenótos krumpli tetejére.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot és oszd meg a cikket!

Nézd meg ezt is: Pestós újkrumpli - Katt ide!

Fotók: cleanwellness.ca

Oldalak

Szólj hozzá Te is!