Tavaszi sós rétes - Roppanós tésztába göngyölt tepertős álom
A rétes minden korosztály kedvence, ezért ma egy nagyon egyszerű, sós finomságokkal töltött ropogós göngyöleg receptjét osztjuk meg veletek! 20 perc alatt elkészül és csak olcsó alapanyagokból áll!
Hozzávalók
- 3 réteslap
- 20 dkg friss spenót
- 1 csokor friss medvehagyma
- 20 dkg tepertő
- 20 dkg túró
- só, bors
- 5 dkg vaj
Elkészítés
A réteslapokat terítsük ki, majd a zsenge spenótot, medvehagymát, túrót és a felkockázott tepertőt az egyik oldalára egyenletesen oszlassuk el. Sózzuk, borsozzuk, majd tekerjük fel az egészet. Olvasztott vajjal kenjük meg, majd 160 fokon 15 perc alatt pirítsuk barnára a tetejét. A sütőben az ízek összeolvadnak, a zöldekből előbújnak a tavasz zamatai, amik megízesítik a túrót, a tepertő pedig kellemes roppanósságot biztosít a rétesünknek.