Tartósítószer nélküli szilvalekvár

A szilvát fogyaszthatjuk nyersen, főzve, aszalva és lekvárként. Most utóbbihoz nyújtunk segítséget, pontosabban a szilvalekvár tartósítószer nélküli elkészítéséhez.

Hozzávalók

    Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
  • 1 kg szilva
  • a szilvához kg-ként 12 dkg nyírfacukor
  • 4-5 szem szegfűszeg
  • 4-5 szem szegfűbors

Elkészítés

A gyümölcsöt alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük, félbevágjuk, kimagozzuk. Annyi vízzel, amennyi épphogy ellepi, és a nyírfacukorral, fűszerekkel sűrűre főzzük. Ezután előmelegített, fertőtlenített üvegekbe töltjük, úgy, hogy ne legyen teljesen tele, és tiszta fedőt csavarunk rá. A lezárt üvegeket néhány percig állítsuk a fejük tetejére, így elősegíthetjük a vákuum kialakulását.

Mindenki kedvenc édessége - Szilvásgombóc

Fotók: fitho.in

Oldalak

Szólj hozzá Te is!