Szezámmagos mézes sült alma - Egészséges desszert
A sült alma a tél egyik legkedveltebb és nem mellesleg legegészségesebb desszertje. Egy kis mézzel megbolondítva pedig igazán fantasztikus lesz!
Hozzávalók
- 2 nagyobb alma
- 2 ek vaj
- 2 ek méz
- 1/4 tk só
- 1 ek almabor
- 1 tk pirított szezámmaggal
Hozzávalók
Az almákat tisztítsuk meg, majd egy vágódeszkán negyedeljük el és szedjük ki a magházát. Helyezzük egy tűzálló edénybe, majd csorgassunk rá vajat, mézet és szórjuk meg egy kis sóval. 15-20 perc alatt süssük meg, míg az alma megpuhul és a méz rákaramellizálódik. Ha ez megtörtént, szedjük ki tálkákba az almákat, locsoljuk meg az almaborral és szórjuk meg pirított szezámmaggal. Ízlés szerint díszíthetjük tejszínhabbal is.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!