Őrületesen jó combok - Az összes pasi odalenne értük

A fokhagymának ezer arca van: nem csak nagyon egészséges, de kiváló ízt ad az ételeinknek is. Cikkünkben ezúttal egy remek csirkés receptet hoztunk, amelyhez összesen 40 gerezdre lesz szükséged!

Hozzávalók

  • 8 csontos, bőrös csirkecomb
  • só és őrölt fekete bors
  • 2 ek sótlan vaj
  • 40 gerezd fokhagyma
  • 1 és 1/2 csésze csirke húsleves
  • 1 ek szárított kakukkfű
  • 2 ek liszt
  • 2 ek tej

Elkészítés

A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk. A vajat melegítsük fel egy serpenyőben és ebbe tegyük bele a csirkecombokat. 2-3 perc alatt süssük át mindkét oldalukat. A húst ezután tegyük félre, a serpenyőbe pedig tegyük a meghámozott fokhagymákat. Kevergetve főzzük 4-5 percig, majd adjuk hozzá az alaplevet és forraljuk fel. Ekkor tegyük bele vissza a húst és szórjuk meg kakukkfűvel. Ezután vegyük alacsonyabbra a lángot és 25-30 percig főzzük. A húst ezután vegyük ki belőle és tegyük félre. A serpenyőben maradt szószhoz adjuk hozzá lassan a lisztet és a tejet, keverjük addig, míg besűrűsödik. Ízesítsük sóval és borssal, majd tálaláskor locsoljuk meg vele a húst.

Fotó: foodnetwork.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!